Данъчните в Смолян продадоха имущество на длъжници за близо 200 хил. лв.

Данъчните в Смолян продадоха имущество на длъжници за близо 200 хил. лв.

Близо 200 хил. лв. събра офисът на НАП – Смолян от продажба на имущество на длъжници. На публичен търг са продадени колбасарски цех, топлоцентрала, гаражи и КПП на фирма с големи борчове към хазната. До принудително събиране на просрочията се стига, когато и след получаване на покана от НАП за доброволно плащане длъжникът не започне да се издължава.

От началото на годината до месец август НАП – Смолян е обявила 26 търга за продажба на имущество, съобщи Недялка Чавдарова – пресцентър на смолянското бюро.

През месец октомври данъчната администрация предлага за продажба пет етажна административна сграда със застроена площ 185 кв.2 и пристройка – бар с площ 102 кв.2 с първоначална цена 161 770 лв. и общежитие със застроена площ 258 кв.2 с начална цена 38 920 лв. И двете сгради се намират в центъра на гр. Мадан, обясниха още от данъчната институция.

Пълните текстове за продажбите на имоти, както и други могат да се видят на интернет страницата на НАП на www.nap.bg в рубриката „Продажби“. Там клиентите на администрацията могат да намерят също и условията за участие и провеждане на търговете с тайно и явно наддаване.

Вирни се горе