Да помогнем на Иво от Златоград

Да помогнем на Иво от Златоград

В Златоград събират пари за лечение на 18-годишно момче от града.

Община Златоград апелира за оказване на финансова помощ на Иво Ваклинов Дюлгеров, който страда от остеосаркома на костта. Болестта е диагностицирана навреме, но се налага да бъде извършена специфична хирургична операция за смяна на колянна става.

На момчето ще бъде имплантирана специално изработена става със скъпоструващ елемент, който да компенсира израстването на костите в следствие на нормалния растеж.

Ставата ще бъде изработена по поръчка в Германия и ще струва около 30 000 евро, съобщи радио Пловдив.

Преди операцията Иво ще бъде подложен на предоперативна интензивна химиотерапия, за да се постигне ефект от нея преди операцията са необходими скъпоструващи медикаменти, които по първоначални данни ще струват около €8 000.

Операцията ще бъде извършена в България, с участието на специалист от Германия. След операцията младежът ще премине нов курс от химиотерапия и медикаментозно лечение, както и специална рехабилитация. Лечението на момчето ще отнеме около една година в болници, в Пловдив, Горна Баня и санаториум. За целия курс на лечение са нужни около 180 000 лева.

От община Златоград молят за съпричастност към бъдещето на 18-годишния Иво. Всеки, който желае да помогне, може да го направи на следните дарителски сметки:

Банка ДСК Банкова сметка в лева: BG83STSA93000020273245 Банкова сметка в евро: BG43STSA93000020273286

Вирни се горе