Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“ остава в Смолян до петък следобед

Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“ остава в Смолян до петък следобед

Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“, която ще бъде донесена утре /10 август/ от Пловдивския митрополит Николай за поклонение в храм „Св. вмчца Неделя“ в кв. Райково, ще остане в храма до петък следобед, след което ще отпътува за поклонение в Златоград.

Вечерното богослужение утре пред чудотворната икона на Божията Майка „Златна ябълка“ ще отслужи Негово Високопреосвещенство митрополит Николай с прочитане на Молебния канон на Пресвета Богородица. Ще участват духовници от митрополията и Смолянска духовна околия.

След тържественото посрещане на чудотворната икона и вечерното богослужение светинята „Златна ябълка“ ще остане и през нощта в „Св. вмчца Неделя“ до петък следобед. През цялото време желаещите ще имат възможност да посетят храма и се поклонят, да останах за молитва и нощуване в него. В петък сутринта ще бъде отслужена св. Литургия. Църковното настоятелство кани всички на вечерното богослужение в четвъртък и на сутрешното богослужение в петък пред „гостуващата в Смолян“ чудотворната икона на Божията майка „Златна ябълка“, която е милостива помощница за придобиване на чедо, за упование и вяра, за здраве.

Храм „Св. вмчца Неделя“

Вирни се горе