„Чисти сърца“ стават на 6 години, канят всички на празника си

„Чисти сърца“ стават на 6 години, канят всички на празника си

На Въведение Богородично – 21 ноември, Младежкият православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян навършва 6 години от създаването си. Децата и ръководителите ще отбележат двойния празник с благодарствен молебен, на който канят приятелите и съгражданите си да присъстват – 22 ноември /събота/ от 13 часа в храма.

Молебенът-водосвет ще бъде отслужен от свещениците Запрян Шиков, Димитър Михайлов и Васил Маджаров. Очакват се гости от Кукленския манастир и Пловдив. Втората част на празника ще бъде в залата на Неделното училище на втория етаж на храма и ще премине като малко пътешествие из дейностите на „Чисти сърца“ с презентации, музикални и поетични изпълнения, представяне на печатните издания на центъра и резултати от доброволческата дейност. Ще бъдат поздравени победителите от Смолян в конкурса на Пловдивска света митрополия за детско творчество на тема „Въведение Богородично“.

По повод на двойния празник на „Чисти сърца“ е отпечатана брошура „Нашето семейство“ с доброволчески левчета на децата и с тяхно творчество. Напътствената статия е на протойерей Запрян Шиков – секретар на Архиерейското наместничество в Смолян и духовен наставник на „Чисти сърца“.

Продължава благотворителната акция за Дома за стари хора в село Фатово.

Шестият конкурс „Чудото на Коледа“ за детски рисунки, стихотворения и есета за Рождество Христово и традициите в българското семейство е до 5 декември. Творбите се приемат в храм „Св. Висарион Смоленски“.

Вирни се горе