„Чисти сърца” дариха телевизор на болни

„Чисти сърца” дариха телевизор на болни

В навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово група представители на младежкия православен център „Чисти сърца” дариха цветен телевизор на отделението по хемодиализа в МБАЛ – Смолян. С този акт на милосърдие към страдащи хора в Страстната седмица те показаха, че усвояват добродетели, които са важни за живота и реализацията на хората,съобщи пресаташето на МБАЛ – Смолян.

За пореден път младежите от доброволческата организация „Чисти сърца” посетиха отделението по хемодиализа в Смолянската болница. Този път обаче те пристигнаха да дарят новия цветен телевизор, за да могат пациентите, които прекарват по четири часа тук три пъти в седмицата, да оползотворяват времето си по-приятно. В продължение на месец децата събраха средства, за да осъществят своята поредна доброволческата акция, благодарение на милостиви и състрадателни хора, които отново ги подкрепили.

Водещият лекар в „Хемодиализа” д-р Васил Бояджиев пръв ги приветства от името на пациентите „Благодаря ви за милосърдието, което сте проявили. Няма малък или голям дар, няма големи или малки дарители. Милосърдието е една от основните човешки ценности, това е божи дар и вие трябва да се гордеете, че притежавате тези качества. Благодаря ви за хубавия подарък!”, каза той.

Директорът на смолянската МБАЛ д-р Марин Даракчиев също сърдечно благодари на младите дарители като свърза този благотворителен акт със Страстната седмица: „Вие давате пример как трябва да постъпва човек и как да ставаме все по-добри”, посочи той.

Председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захарина Славчева изказа благодарност, че младежите спонтанно са приели препоръката за дарението и са довели идеята докрай за по-малко от два месеца.

„Благодаря на децата, благодаря на персонала – на лекари, сестри, на всички….Желая на децата много здраве и нека винаги бъдем съпричастни на хората с увреждания”, апелира тя.

Средствата, които са останали от доброволческата акция, ще бъдат използвани за пътуващ празник за майките на деца с увреждания, които са членове на Съюза на инвалидите в Смолян.

Председателят на доброволческата организация Невена Делчева подари на хемодиализното отделение цвете: „Вие се грижите и пазите човешкия живот, така пазете и живота на това цвете”, каза младата доброволка.

Отделението по хемодиализа към МБАЛ – Смолян бе напълно ремонтирано и обновено през м. г. с близо 27 хиляди лева, осигурени от бюджета на болницата. До края на месец април се очакват и петте нови хемодиализни апарата, посочи още д-р Бояджиев.

Вирни се горе