Четвъртокласничка от Смолян втора на Национално състезание по музика

Четвъртокласничка от Смолян втора на Национално състезание по музика

Четвъртокласничката Величка Стефанова Илчева от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Смолян се класира на второ място сред 937 деца, участвали в Националното състезание по музика „Ключът на музиката”.

Състезанието се провежда за първи път, като националният кръг се състоя на 22 март в Пловдив. След проведен областен кръг на музикалната игра „Ключът на музиката” от Смолянска област право на участие получиха общо 23-ма четвъртокласници, съобщиха от регионалния инспекторат по образование в Смолян.

От цялата страна в състезанието са участвали 937 ученици. Националната комисия от МОМН е класирала на първо място четири деца, веднага след тях на второ място с 83 точки се нарежда нашето момиче Величка Илчева.

Останалите участници от Смолянска област също са показали добри резултати. На 27-а позиция със 77,5 точки е Амира Неджми Емин от СОУ „Христо Ботев” – с.Чепинци, Илиана Николаева Райчева от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Смолян е на 35-а позиция със 77 точки, а Ивета Даниелова Говедарова от СОУ „Христо Ботев” – с.Чепинци е 69-та със 74 точки.

Вирни се горе