Четири катастрофи в областта, пожарникари помагаха за отводняване и изтегляне на закъсали коли

Четири катастрофи в областта, пожарникари помагаха за отводняване и изтегляне на закъсали коли

Обилния снеговалеж вчера създаде трудности както за шофьорите, така и гражданите. На територията на област Смолян са възникнали четири пътнотранспортни произшествия с материални щети, без пострадали граждани. Три от тях са станали в община Смолян и едно – на територията на община Чепеларе, съобщават от пресцентъра на полицията. Произшествията са посетени от екипи на „Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

През вчерашния ден продължиха аварийно-спасителните дейности и помощни операции от екипи на ОУ ПБЗН – Смолян.

В 09.06 ч. е получено съобщение за техническа помощ – за отводняване на къща в Златоград, на ул. “Младост”. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Златоград.

Пожарникарите помогнали и на закъсал в преспите лек автомобил “Мерцедес”, на ул. “Иглика” в Смолян. В 08.15 ч. е получено съобщение за оказване на съдействие на ЕВН-България за обхождане на аварирало трасе на електропровода от с. Гела до хижа “Ледниците”.

Помогнали и на екип от Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян на адрес махала “Билянци”, с.Горна Арда. Поради обилния снеговалеж и непочистени пътища, екип на група “Спасителна дейност” при ОУ ПБЗН – Смолян е оказал съдействие за транспортиране на болен човек до МБАЛ – Смолян, отчетоха от полицията.

Вирни се горе