Чепишеви: Не имане, вода е търсил багера

Чепишеви: Не имане, вода е търсил багера

Не имане, а вода е търсил багера, който вкара двамата братя Живко и Здравко Чепишеви в ареста в Айтос. Това съобщиха двамата по време на пресконференция днес. Те се заканиха,че ще внесат жалба до Европейската комисия по правата на човека в съда в Страсбург. Според тях пребиваването им в ареста е било при нечовешки условия.

Адвокатите разказаха каква е причината да се озоват в района на село Черноград. Изпълнявали служебни ангажименти на свой отдавнашен клиент, с който се познавали от 20 години. Гръкът Николаус Узунидис е земеделски производител, той ползвал площи в Гърция и България. Фирмата му е регистрирана в с. Орешец. Преди години той бил женен за смолянчанка. Сега имал брак пак с българка от района на Орешец.

Преди време адвокатите Чепишеви оформили документите за аренда на 370 дка в Харманли на Никос, както те го наричат. Гръкът обработва ниви. Поискал двамата да заминат за Карнобат и отново да се погрижат за документацията. Тръгнали със собствената си кола.

Когато пристигнали край блока, който според двамата е около 100 дка, там имал друг грък, който трябвало да копае в синора между две ниви с голям багер, за да търси вода за поливане.

Попитали Никос дали има разрешение за тази дейност, и той отговорил, че има. По-късно обаче пристигтали полицаи и ги арестували в обвинение за иманярство. Държаха се грубо, като разбраха, че сме адвокати и сме от Родопите, обясниха двамата близнаци. Униформените обискирали колата им, но в нея не открили никакви уреди за търсене на имане.

Двамата братя от Девин, съветници от РЗС, са категорични че правата им са нарушени и ще търсят справедливост в съда в Страсбург.

Вирни се горе