Чепеларе на протест заради закриване на прокуратурата, блокират пътя Смолян-Пловдив

 Чепеларе на протест заради закриване на прокуратурата, блокират пътя Смолян-Пловдив

Чепеларе на протест, иска си прокуратурата

Гражданите на Чепеларе се вдигат на протест срещу закриването на Районната прокуратура в града. В тази връзка Инициативен комитет е изпратил протестно писмо до 9 централни институции у нас – Висшия съдебен съвет и неговия пленум, президента на страната, главния прокурор, министъра на правосъдието, председателя на парламента, омбудсмана на България и др. Копие от протеста е изпратен и до представителството на Европейската комисия в София, както и до Европейския парламент.

Гражданите на курортната община Чепеларе са недоволни от взетото решение по Протокол № 21/19.­­­­07.2018 г. на ВСС, съгласно което Висшият съдебен съвет е решил да се закрие Районната прокуратура в Чепеларе, считано от 01.01.2019 г. и на неино място да се разкрие териториално отделение към Районната прокуратура в Смолян, оповести председателят на инициативния комитет Тонка Динчева. Доказвайки с факти, че това решение за РП – Чепеларе, е неправилно, недобре обмислено и ще има лоши последствия за общината, чепеларската общестеност апелира за неговото скорошно анулиране. И се започват протестни действия, за да бъде отменено.

Началото на протестите ще е на 24 август, петък, от 11 часа, с 2-часов митинг на главния път за Пловдив, при училище „Никола Вапцаров”. И ако управляващите не се вслушат в искането на хората, ако мъдростта не надделее, ако решението не бъде отменено и няма резултат, ще последват и други законни протестни действия, заявяват от Инициативният комитет.

Вирни се горе