Час по краезнание в библиотеката в Смолян

Час по краезнание в библиотеката в Смолян

Група осмокласници от СУ „Отец Паисий“ посетиха отдел „Справочно-библиографски и краезнание“ в Регионална библиотека – Смолян и проведоха час по краезнание. Те се запознаха с историята, дейността и литературата, която се съхранява в отдела. За повечето от тях това бе първото посещение в сектор „Краезнание“ на библиотеката и те изслушаха с голям интерес това, което им бе поднесено като информация от библиотекарите.

Учениците са участници в проект „Твоят час“ – група „Четем и пишем добре“ (за деца с обучителни трудности по български език и литература). Техен ръководител е г-жа Радка Симеонова, която използва услугите на библиотеката, за да попълва летописната книга на училището. За целта на част от групата бе обяснено как да направят търсене в електронния каталог, за да открият статии за тяхното училище, публикувани в пресата през учебната 2016/2017 година. Друга част от тях разгледаха селищните монографии, съхранявани в отдела, за да прочетат повече за живота на своите предци – баби и дядовци.

В проекта участва и Калин Георгиев, който е медалист от Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс в Австрия през март 2017 г. Г-жа Симеонова поиска да бъдат издирени статии и за него, които също ще влязат в историята на училището. Осмокласниците проявиха интерес да станат редовни читатели на Регионална библиотека и да се регистрират безплатно като група, съобщиха от библиотеката.

Вирни се горе