„Бюро по труда” организира „Отворени врати за младежи”

„Бюро по труда” организира „Отворени врати за младежи”

Дирекция „Бюро по труда” – Смолян организира провеждането на „Отворени врати за младежи”, които не са регистрирани в Бюрата по труда. Инициативата ще се провежда всеки ден от 24.11-28.11.2014 г. от 10.00 до 16.00 часа, стая №105. Целта на инициативата е запознаване на младежите с услугите, предлагани в Дирекция „Бюро по труда”, популяризиране на Европейската гаранция за младежта и информиране за условията и възможностите за участие в германската програма за дуално професионално обучение „ Работата на моя живот”.

Дирекция „Бюро по труда” – Смолян обявява стартирането на германската програма „Тhe Job of my Life”, за 2015 година за дуално професионално обучение на младежи до 27 години. Краен срок за подаване на документи – 25.11.2014 г.

Дирекция „Бюро по труда” – Смолян набира документи на кандидати за селскостопански работници /жени и мъже/ за бране на малини в Португалия. Краен срок за подаване на документи – 20.11.2014 г.

Уведомяваме всички работодатели и работещи за възможността да подават документи за кандидатстване по схемата „По-близо до работа”. Схемата е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и съгласно решението на Комитета за наблюдение е удължена до 31 октомври 2015 г. . Целта на схемата е насочена към насърчаване географската мобилност на работещите, като им се предоставят стимули за търсене на подходяща работа, когато тя е далеч от дома им. Стимули се предвиждат и за работодателите за наемане на персонал от населени места и региони, различни от местата, в които извършват дейност.

Средствата, които се предоставят по схемата, са за направените от новонаетите/заети лица ежедневни разходи за транспорт до и от работното място, и за организираното и проведено от работодателя въвеждащо или надграждащо обучение на пътуващите новонаети/заети лица. За клиентите ни предлагаме услугата "Горещ телефон” – 6-21-14 за запитвания, сигнали и предложения.

Вирни се горе