Булсатком е с обновена карта на покритие на 4G мрежата

Булсатком е с обновена карта на покритие на 4G мрежата

Разширението на мрежата обхваща 15 града и 30 по-малки населени места.

Новите населени места с покритие на 4G /LTE/ мрежата на Булсатком са Велинград, Ахтопол, Балчик, Банско, Каварна, Лозенец, Обзор, Плевен, Поморие, Приморско, Разлог, Хисаря, Черноморец, Слънчев бряг и Златни пясъци.

От дружеството съобщиха, че скоро услугата ще бъде достъпна и в още 19 града, включително и Смолян.

Припомняме, че Булсатком пусна в Смолян една от най-новите услуги на интернет пазара – оптичен интернет и IP – телевизия. Изграждането на новата мрежа започна от новия център на Смолян и постепенно ще покрие целия град. Новата услуга е достъпна само за клиентите, които имат активен абонамент за оптичен интернет на компанията. IPTV ще предоставя достъп до 200 тв канала, от които над 40 с високо качество (HD). Допълнително абонатите ще могат за гледат видео по поръчка (Video on Demand – VOD). Освен това новата технология не се влияе от атмосферните фактори – гръмотевици, дъжд и т.н. В следствие на това авариите са сведени до минимум.

IPTV ще се предлага само на клиенти с активен абонамент на услугата оптичен интернет и при техническа възможност поради технологично изискване за IP /интернет протокол/ свързаност за доставката на тази услуга до клиента. Услугата ще предлага VOD /видео по поръчка/ и WEB browsing, които са характерни само за тази технология.

Абонатите на IPTV ще имат възможност да се абонират и за пакет “Fusion” който включва 25 HD канала и достъп до видеотеката. Ще бъдат включени и над 100 радиопрограми, както и тематично подреждане в 10 теми.

„Булсатком“ е категоричен лидер на фиксирания пазар за интернет и телевизия с 31% пазарен дял и над 800 000 абоната, следван от Виваком (20%) и Blizoo (15%).

От началото на годината каналът на ТВ „Фотон – К” вече се излъчва на територията на гр. Смолян за всички бивши абонати на ТВ „Родопи Сат +”.

Освен богати и актуални новини, зрителите могат да гледат още обзорно спортно предаване и “На фокус” – публицистично предаване на живо. Съвсем скоро видео каналът ще се излъчва и в градовете Мадан,Рудозем и Неделино .

Вирни се горе