Бог да пази Смолян, призова за Празника на общината архимандрит Висарион

  Бог да пази Смолян, призова за Празника на общината архимандрит Висарион

В катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ бе отслужена празнична божествена Литургия, възглавена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, на която присъства и кметът Смолян Николай Мелемов като домакин на Празника на общината и 106-годишнината от освобождението на Родопите.

В богослужението заедно с архимандрит Висарион участваха свещениците от храма Димитър Михайлов и Иван Марински, секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков, както и иподяконите Даниел Апостолов и Георги Гаджев, църковният певец Живка Манолова. Песнопенията изпълняваха хористите от храм „Св. Теодор Стратилат“ – Смолян, кв. Райково, с диригент Златка Маргаритова.

След Литургията бе отслужен благодарствен молебен за свободата на Родопите, на който архиерейският наместник призова Бог да пази Смолян и общината, жителите й: „Твоята милост е безгранична и човеколюбието Ти – неизмерима дълбина. Със страх и трепет смирено принасяме благодарност на Тебе за благодеянията, които си ни сторил. Боже на всяко милосърдие, избави този град и всички жители на общината от всяко зло обстоятелство, дарувай им да преуспяват в добродетели, да живеят в мир и разбирателство!“

Архимандрит Висарион поздрави кмета на общината Николай Мелемов по повод Празника, поздрави всички присъстващи, като призова Божията любов и Неговата велика милост и общението в Светия дух да бъдат с всички нас. Да живеем във вярата, да крепнем в надеждата и да пребъдваме в любовта.

Росица Примовска

Вирни се горе