БМЧК – Смолян отбелязва Баба Марта

 БМЧК – Смолян отбелязва Баба Марта

Младите червенокръстци от Смолян отбелязаха Баба Марта с няколко мероприятия днес, съобщиха от БЧК в Смолян.

Учениците от ІІ ОУ „Асен Златаров” в град в продължение на три седмици изработиха с много любов и емоции 140 мартенички, които подариха на своите приятели – доброволците на Български младежки Червен кръст за съвместното им мероприятие на 1 март. Днес екип от доброволци на БМЧК – Смолян / Мария Сариева и Асен Желев / и председателя на Съюза на инвалидите в България Захаринка Славчева посетиха децата от Дом „Звънче”, за да им завържат мартенички и да ги почерпят с лакомства за празника.

Днес екипи от доброволци на БМЧК – Смолян и ученици от ІІ ОУ „ Ас. Златаров”, гр. Смолян ще поздравят с най – българския празник служителите в общинска администрация и служителите от Националната агенция по приходите в областния град и ще им завържат символите на пролетта – мартенички. По време на мероприятието младите хора проведоха и фондонабирателна кампания, като със събраните средства ще бъдат подпомогнати лица с тежък социален статус.Следобед в залата на ресторант „Централ” доброволците на БМЧК и ученици от ІІ ОУ „Ас. Златаров” участват в празника за 60 децата инвалиди, като ще представят сценка за Баба Марта и музикална програма. Доброволците и Баба Марта ще завържат мартенички на децата с увреждания.

Доброволците от клубовете в гр. Мадан, гр. Девин, с. Борино, гр. Златоград, с. Върбина също ще отбележат Първи март с изработване на мартеници и завързването им на деца от детските градини в общините, на първокласниците в училищата и на служители от общинските администрации и училищните ръководства.

Вирни се горе