БМЧК - Смоля събра 903,71 лв за пострадалите от наводненията в Мизия

БМЧК - Смоля събра 903,71 лв за пострадалите от наводненията в Мизия

След обявяване на националната фондонабирателна кампания за подпомагане на пострадалите от последните наводнения в страната, в частност Мизия, на 13.08.2014 г. доброволците Ирена Кирякова и Гергана Такова от младежкия червен кръст, започнаха организация по провеждането на кампанията. Успяха да се свържат с доброволци на БМЧК в Смоля, Чепеларе, Златоград, Девин, Мадан, Рудозем. С изключение на Чепеларе всички заявиха желание да започнат организация по градове.

В гр. Смолян кампанията се състоя от 08:00 до 11:00 часа, с помощта на 6-ма доброволци от младежкия червен кръст разпределени по двама пред 3 църкви в различни квартали на града. Общата сума събрана и отчетена в Смолян е 903,71 лв.

В гр. Девин кампанията се състоя от 08:00 до 19:00 часа, с помощта на доброволци от младежкия червен кръст, разпределени на групи по график пред църквата в града и на централната пешеходна зона. Сумата, която събраха е 174,53 лв. Получиха съдействие и от Мария Димитрова – председател на ОС на БЧК в Девин, както и от кмета на града. Притесненията, които споделиха е че не ги вземат на сериозно.

В гр. Мадан , кампанията се състоя от 08:00 и от 12:00 часа, с помощта на доброволци от младежкия червен кръст разположени пред църквата в града. Сумата, която събраха е 92,20 лв. Това, което споделиха е че са изключително доволни от резултата. Хората са били много мили и отзивчиви.

Вирни се горе