Близо 2500 студенти празнуват днес в Пампорово

Близо  2500 студенти празнуват днес в Пампорово

208 000 студенти ще отбележат 8 декември. От тях 25 000 ще посрещнат празника в курортите.

Началото на празника е от 1897 г. , когато министърът на просвещението проф. Иван Шишманов поставя въпроса първото Висше училище в България да има “по-особен, свой празник”. На заседанието си от 2 ноември 1902 г. Академичният съвет на Висшето училище определя деня на просветителя Св. Климент Охридски – 25 ноември /8 декември – нов стил/, за свой празник. За първи път студентите го отбелязват през 1903 г. в салона на читалище “Славянска беседа” в София. През 1905 г. в Правилника на Висшето училище, което тогава вече се нарича Софийски университет “Св. Климент Охридски”, за пръв път е записан текстът, че 25 ноември е патронен празник на университета. От 1916 г. в резултат на официалното въвеждане на Григорианския календар в България годишният празник на университета се измества с 13 дни напред и започва да се чества на 8 декември.

Курорта Пампорово от вчера е “окупиран” от над 2000 студенти!

Тази година на 8 декември студентите от цялата страна заедно ще могат да се насладят на страхотно шоу в сърцето на Родопите – Пампорово. Курорта ще бъде превзет от едно голямо събитие, за което ще се говори дълго време! За случая е изградена модерна и отопляема парти шатра с големина 2000 кв. метра, която ще събере 3000 човека.

Шатрата е иновация в България, различен вид място и начин за съвременното забавление сред младите хора. Посетителите ще могат да се насладят на грандиозно парти, заедно с най-добрите български артисти на специално изградена сцена, придружавана от най-доброто озвучение и осветление. Обстановката в шатрата е последвана от екстравагантен декор и дизайн. Светещи барове, много светлини и атракции ще са едни от малкото изненади във вечерта на това звездно шоу. В парти екскурзията са организирани хотели от 3 до 5 звезди.

Фестивалът продължава 2 дни и ще участват 36 от най-добрите изпълнители в България. Това са невероятните Криско, Ъпсурт, Тита, Монти и Петя Алекса, DJ MG, DJ CASS и DJ NRG. Втората вечер е посветена на поп фолк музиката, когато неповторимите Азис и Бенд, Гъмзата и Брас шоу заедно балет Магаданс, DJ STAMEN и DJ TONY G, ще разтърсят сцената. Организаторите на фестивалът предоставят възможност на младите студенти да бъдат заедно на едно място, под светлините на прожекторите, където всички ще могат да се докоснат до нови емоции!

Честит празник!

Вирни се горе