Благотворителна кампания "Великден за всички" организира БЧК-Смолян

Благотворителна кампания "Великден за всички" организира БЧК-Смолян

Във връзка с тазгодишните великденски празници Областният съвет на БЧК – Смолян организира благотворителни мероприятия в община Смолян. Великденската кампания ще се проведе под надслов “Великден за всички”.

По традиция доброволци на младежката организация в Смолян ще боядисват яйца на Велики четвъртък – 12 април 2012 г. от 13.00 ч. на площада пред храм „Св. Висарион Смоленски”. Мероприятието е съвместно с доброволческата организация към храма „Чисти сърца” и младежи от териториалната организация на Съюза на инвалидите. В боядисването на яйцата може да се включи всеки желаещ гражданин.

Яйцата са дарение от супермаркет „Кондор” с управител Донка Чилингирова, която осигури и хранителни продукти за 40 пакета.

EТ „Райчо Оджаков” – бар „Сантея” с управител Калин Оджаков ще осигури варенето на яйцата. Благотворително в инициативата се включиха местни фирми за производство на хлебни изделия.

Козунаци дариха фирмите: „Нипекс” с управител Петър Михайлов, „Анастас Анчев” ЕООД и ЕТ „Чино”.

Хранителни продукти дари и Църковното настоятелство при храм „Св. Висарион Смоленски”.

40 лица, картотекирани в Приемната на БЧК – Смолян ще получат хранителни пакети, а козунаци ще получат и ползвателите на услугата Домашен социален патронаж.

По време на тазгодишната фондонабирателна кампания на доброволците на БМЧК – Смолян, пред катедрален храм „Св.Висарион Смоленски”, със съдействието на младежите от доброволческа организация „Чисти сърца” беше събрана сумата от 433,17 лв. Сумата е предназначена за двама абитуриенти – близнаци от 5 – членно семейство, с безработни и болни родители от гр.Смолян От името на всички дарители дали своята лепта пожелаваме младите хора да изживеят по-красиви часове в абитуриентската си вечер.

Областният съвет на БЧК – Смолян изказват благодарност на всички дарители, отзовали се за успешното провеждане на тазгодишната благотворителната инициатива.

Вирни се горе