Бивши и настоящи директори на ОД МВР – Смолян отбелязаха професионалния празник

Бивши и настоящи директори на ОД МВР – Смолян отбелязаха професионалния празник

В чест на професионалния празник на българската полиция днес се проведе среща с бившите директори на ОД МВР – Смолян. На нея присъстваха г-н Простов – директор (1991 г. – 1992 г.); г-н Барганов – директор (1992 г. -1996 г.); г-н Савов – директор (1997 г. – 2001 г.); г-н Михайлов – директор (2001 г. – 2008 г.) и г-н Хаджихристев – директор (2008 г. – 2013 г.), за да се възроди духът на традициите в полицията в Смолян. Те са сред имената, заемащи достойно място в дългогодишната история на ОД МВР-Смолян. Заради уважението към техните усилия, работили всеотдайно за осигуряване на законовия ред, спазването на държавността и гарантиране живота, честта, правата и свободите на българските граждани, се прекланяме пред техния пример на самоотверженост и мъжество. На срещата старши комисар Николай Димов с огромна чест и уважение поднесе приветствия по случай празника към гостите и им раздаде специални грамоти и почетни плакети, на които е отбелязан периодът на тяхното ръководство.

На тази празнична среща, по предложение на началника на РУ-Смолян, Георги Пепеланов от Смолян бе награден от директора на ОД МВР – Смолян с почетна грамота и плакет за граждански принос в борбата с престъпността и опазване на обществения ред, помогнал в предотвратяването на трите телефонни измами в района.

Ръководството на ОД МВР – Смолян на 8-ми ноември по случай честването на празника на българските полицаи ще вземе участие в поднасянето на венци пред паметника на ГДНП в София. Организирана е дарителска кампания за подпомагане на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР, по инициатива и с подкрепата на синдикати в МВР, в която ще се включи и ОД МВР – Смолян.

Вирни се горе