БЧК с редица инициативи за Световния ден без тютюнопушене и Седмицата за превенция на ПТП

БЧК с редица инициативи за Световния ден без тютюнопушене и Седмицата за превенция на ПТП

Всеки трети четвъртък на месец ноември /20-11-2014г./ е обявен за Световен ден без цигарен дим. По случай този ден в рамките на дните от 17 до 24 ноември 2014 г. БМЧК област Смолян, организират лекции по темата от доброволци. Те ще се проведат в Смолян, Мадан и Рудозем.

Във връзка с обявената от БЧК и партньори, в национален мащаб, седмица за превенция на пътно транспортните произшествия, травматизъм и смъртността от тях, Смолянската организация на БМЧК, съвместно с Пътна полиция към ОД на МВР – Смолян, организират мероприятия в градовете Смолян, Златоград, Мадан, Девин и Чепеларе.

На мястото на провеждане на инициативите 25 доброволеца от цялата област ще разиграват Флашмоб и ще раздадат над 500 бр. брошури на жители и гости на съответните населени места.

С това като организатори целим да привлечем вниманието на всички участници в движението по пътищата към големия брой на смъртни случаи и травматизмът от пътнотранспортните произшествия, да създадем отношение към потенциалните заплахи на които са подложени всички участници в движението. Като организатори целим също да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, да се създаде възможност всеки да анализира своя принос в предотвратяването на пътнотранспортните произшествия, обявиха от БЧК-Смолян.

Вирни се горе