БЧК разкрива 337 пункта за раздаване на храна

БЧК разкрива 337 пункта за раздаване на храна

За пета поредна година БЧК ще раздава хранителни продукти на уязвими граждани по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица".

Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се прилага от Държавен фонд „Земеделие", а при реализирането й участват местните власти и Българската агенция за безопасност на храните . За разлика от предходните години, през 2012 г. продуктите по програмата ще се предоставят само на два транша, като за целта ще бъдат открити 337 раздавателни пункта на БЧК в цялата страна, а областните дирекции на МВР ще оказват съдействие при тяхната охрана. Раздаването на хранителните продукти за първи транш ще се осъществи в приода 10 септември – 2 октомври, като за всяка област има предварително изготвен график, по който то ще се извърши.

Информация за графика на раздаване във всеки отделен регион в страната, може да се получи в съответната областна/столична организация на БЧК и в интернет страницата на организацията: www.redcross.bg.

Вирни се горе