Бъдещо сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Мелемов от Асоциацията за приятелство Индия - България

Бъдещо сътрудничество обсъдиха на среща с кмета Мелемов от Асоциацията за приятелство Индия - България

Кметът Николай Мелемов се срещна с посланика на България в Индия Петко Дойков и Джазбир Нишал, секретар на Асоциацията за приятелство Индия – България. Нашият дипломат представи Асоциацията, чиято основна цел е развиване на сътрудничеството между двете страни. Джазбир Нишал посочи, че над 25 години работи с България и е помагал и продължава да помага на българските посланици в Индия. Посетил е много градове в страната ни, но в Смолян идва за първи път и целта му е да се срещне с общинското и областното ръководство, за да се обсъди едно бъдещо сътрудничество. „България е имала винаги много специално място в политиката на Индия и в съзнанието на индийците, за нас това е нещо като любов от пръв поглед. Затова се стремим да подпомагаме развитието между двете страни, но не само на ниво правителство, но и като контакти между хората”, коментира Нишал. „Може да бъдете убедени, че и в Смолян вече имате приятели”, каза и кметът Мелемов. На срещата беше обсъдено и бъдещо побратимяване с град от Индия.

Посланик Дойков благодари на известната ни щангистка Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в общината, че е подготвила програмата им за посещението в Смолян.

На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет адвокат Филип Топов, зам.-кметовете инж.Мариана Цекова, Марин Захариев и гл.финансист Венера Аръчкова.

Гостите се срещнаха и със зам-областния управител Адриан Петров. В програмата им е предвидено и посещение в Широка лъка, а в петък ще присъстват и на Роженския събор.

Вирни се горе