С премиера на книгата "Непослушни приказки от теб и мен" стратира Седмицата на детската книга

С  премиера на книгата "Непослушни приказки от теб и мен" стратира Седмицата на детската книга

Седмицата на детската книга в Регионална библиотека ”Н. Вранчев” стартира с премиера на книгата “Непослушни приказки от теб и мен” на Лидия Захариева и Светлана Захариева. Авторките на детското четиво баба и внучка са с корени от Родопите, а книжката грабва вниманието на всяко дете и родител със своето художествено и полиграфическо оформление. Лидия и Светлана по един непринуден, забавен и с много увлекателен изказ разказват своите приказки.

Първите читатели на книгата са учениците от ІІІ В клас на иновативното училище „Иван Вазов” -Смолян с ръководители Живка Караманолова и Татяна Раева, които вече трета година са Приятели на Детския отдел в библиотеката и търсят Доброто чрез книгите.

Седмицата на детската книга съвпада с “Вазовите дни” по повод празника на ОУ “Иван Вазов” Смолян.

Третокласниците откриха срещата днес със стихове и песни, с които призоваха всички да бъдем по-добри. Изказаха свои мисли и разсъждения в сътворените си лични съчинения „Какво е доброто?. Разказваха за добрините, които са направили и за усмихнатите лица на хората, които го получават.

С илюстрациите, които децата нарисуваха по предварително прочетените „Непослушни приказки от теб и мен", украсиха залата, в която се проведе срещата. Тя беше препълнена с ученици, родители и гости, които аплодираха учениците от трети “в” клас и авторите на книгата. Приветствие поднесе заместник областният управител Адриан Петров.

Личното творчество на учениците ще бъде публикувано в сайта на РБ „Н. Вранчев“. За най-добрите съчинения третокласниците получиха грамоти и награди от РБ ”Н. Вранчев”.

Вирни се горе