„Арексим Инженеринг“ участва в Десетото юбилейно издание на форум "Дни на кариерата”

„Арексим Инженеринг“ участва в Десетото юбилейно издание на форум "Дни на кариерата”

На 20 и 21 октомври 2015 г. в Техническия университет – София се проведе Десетото юбилейно издание на форум "Дни на кариерата”

Ежегоден организатор на събитието е Кариерният център на Техническия университет. Във форума взеха участие 96 фирми, здраво позиционирани както на българския, така и на международния пазар на труда в областта на компютърните технологии, телекомуникациите, машиностроенето, енергетиката, авиационната техника и др. Всички работодатели показаха, че имат силно желание да наемат за своите нужди студенти, добре образовани и квалифицирани, които да допринесат положително за развитието на новата българска икономика. Най-търсени и тази година бяха студентите от специалностите, изучаващи компютърни технологии и машиностроене, които за съжаление са малко на брой. Изучаването на тези специалности са по-трудни и не са предпочитани от младите хора.

Една от 96-те участвали фирми във форума беше и „Арексим Инженеринг“ гр. Смолян. В рамките на тези два дни, представители на фирмата се срещнаха със студенти не само от Техническия университет, но и от другите ВУЗ-ве. Презентирана беше дейността на „Арексим Инженеринг“ – едно от водещите предприятия в региона, осъществиха се контакти с преподаватели, предостави се информация за свободните работни позиции във фирмата и възможностите за стажуване.

Десетото юбилейно издание на форума "Дни на кариерата” в ТУ – София тази година съвпада със 70-годишнината на Университета. Юбилейното издание на кариерния форум е част от серията университетски мероприятия, посветени на тази годишнина.

Вирни се горе