АПИ стартира обществена поръчка за проектиране и строителство на 7,5 км от път Белица - Загражден

АПИ стартира обществена поръчка за проектиране и строителство на 7,5 км от път Белица - Загражден

Открита е обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на 7,5 км от път III-8611 Белица – Загражден от км 10+430 до км 18+000. Третокласният път осигурява бърза връзка на жителите на Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив и е алтернатива на път II-86 Пловдив – Асеновград. В началото на юни председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов се срещна с жителите на Белица и Загражден е пое ангажимент за подготовка и стартирането на проекта в кратък срок.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 3 785 000 лв. без ДДС. Средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за изпълнение е 365 календарни дни.

Кандидатите могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 6 ноември т. г. Те ще бъдат отворени на следващия ден – 7 ноември, в 14 ч. в АПИ.

С изпълнението на проекта ще се подобрят технико-експлоатационните характеристики на третокласния път, ще се осигури безопасност на движение, ще се намалят амортизационните разходи на превозните средства и времето за пътуване.

Вирни се горе