Акцията за раздаване на хранителните помощи в Смолян започва на 24 февруари

Акцията за раздаване на хранителните помощи в Смолян започва на 24 февруари

Храните от европейските помощи вече се раздават в общините Девин, Борино, Доспат и Чепеларе. Заради лошото време през януари е бил промемен графика в общините Баните, Златоград, Мадан, но там също стартира акцията. Най-вероятно до 20-ти март, всеки правоимащ ще си получи пакетите, които тази година са с по-голям брой продукти- брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месна говежда консерва, бяла захар и обикновени вафли. Това съобщи Мария Делева областен секретар на БЧК Смолян и допълни, че графикът по общини е обявен на сайта на БЧК и на сайта на Агенция Социално подпомагане.

Всеки един бенефициент ще получи 38 килограма и 550 грама като общо количество продукти-от първа необходимост. Олиото, което е сред най-очакваните продукти от нуждаещите се и най-вероятно ще дойде през втория транш, който в момента е в процес на договаряне от Агенция социално подпомагане.

Тази година право да получат хранителните помощи имат 7010 бенефициента, като по-голямата група са хора, които получават и енергийните помощи за сезон 2015-2016-та. В община Смолян имащите право да получат пакети са 1 911. За град Смолян и по-големите общински центрове има възможност доброволци да занесат пакетите, ако получателите не могат да отидат на място, обясни Делева.

Вирни се горе