Административен съд – Смолян отмени разпоредби в Наредба №2 на община Девин

Административен съд – Смолян отмени разпоредби в Наредба №2 на община Девин

Административен съд – Смолян с решение № 107 от 06.03.2018 г. по адм. дело № 365/2017 г., отмени разпоредбите на чл.25 ал.1 и чл.44 ал.2 от Наредба №2 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на община гр.Девин, приета с Решение № 90 от 23.09.2009 г.

Делото е образувано по протест на Районна прокуратура – Девин. Прокуратурата поддържа искането за обявяване на тяхната нищожност или отмяна на посочените текстове от Наредбата, тъй като противоречат на норми от по-висш нормативен акт – на разпоредбите на чл.6-9,чл.11 и §1 т.15 от Закона за местните данъци и такси

В мотивите си съдът приема, че протестът е основателен, оспорените текстове от Наредба № 2 на Общински съвет – Девин са незаконосъобразни като приети в отклонение от законови норми от по-висок ранг /ЗМДТ/ и затова ще следва да бъдат отменени.

Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд на Република България в 14-дневен срок от съобщаването му на страните, съобщи Веселка Георгиева, съдебен секретар и връзки с обществеността.

Вирни се горе