Абсолвентите от випуск 2017 на Физико-технологичния факултет към ПУ получиха тържествено дипломите си

Абсолвентите от випуск 2017 на Физико-технологичния факултет към ПУ получиха тържествено дипломите си

На 24 март 2018 година абсолвентите на Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” получиха своите дипломите. Тържественото събитие се състоя в Ректората на Пловдивския университет.

Деканът на Факултета проф. д-р Невена Милева поздрави абсолвентите. Тя им пожела да са самостоятелни личности, които знаят какво искат и да го постигнат. Благодаря на всеки, който е помогнал вие да сте тук днес, каза проф. Милева и изказа убеждението, че срещите със завършващите днес ще продължат и в бъдеще. Доц. д-р Силвия Стоянова, зам. декан на Факултета, приветства абсолвентите и им пожела всичко, което са научили да го приложат в професионалната си реализация. Проф. д-р Теменужка Йовчева, зам. декан на Факултета, пожела на завършващите крепко здраве и лично щастие, защото само тогава те ще бъдат спокойни и уверени, ще могат да осъществят своите професионални мечти. Тя прикани завършващите бакалавърска степен да се възползват от разнообразието на магистърските програми, които предлага Факултетът.

Отличничката Ива Първанова, магистър в специалност „Инвестиционен мениджмънт в телекомуникациите”, благодари на преподавателите от Факултета. Благодарение на вашата отдаденост, търпение и любов към науката вие отворихте пред нас широк кръгозор, сподели тя. И пожела на колегите си да бъдат иновативни, дръзки и смели. Абсолвентите, облечени в традиционното за такива случаи академично облекло – тоги и шапки, произнесоха студентската клетва, с която обещаха да пазят името на Факултета, да защитават достойно професионалната си подготовка, с труда си да допринасят за хуманизацията на света, за неговото по-добро бъдеще и да бъдат достойни граждани на Отечеството ни! Това е първата церемония за новосъздадения факултет. Своите дипломи получиха 120 дипломирани магистри, бакалаври и професионални бакалаври, от които 40 са отличници. Те получиха грамоти, плакети и подаръци, които бяха осигурени с финансовата подкрепа на „Арексим Инженеринг” ЕАД, „Оптикс” АД – Панагюрище, „Соно” ЕООД, издателствата: „Жанет 45”, „Просвета”, „Анубис-Булвест” и „Педагог 6”. Фирма „Тилия” дари цветя за отличниците.

Студенти от специалност „Музика” към Педагогическия факултет отправиха специален музикален поздрав към абсолвентите от випуск 2017. 48 дипломанти от последния випуск на бившия Технически колеж – Смолян получиха своите първи документи за завършено висше техническо образование, степен „професионален бакалавър”. Част от студентите вече продължават обучението си в степен „бакалавър” в новообразувания факултет. Сред тях е и отличничката от специалност „Комуникационни и компютърни системи” Милена Бундева.

Преди четири години направих своя важен избор и избрах да уча в Техническия колеж Смолян, който днес вече е факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, сподели Милена. Изключително съм горда от своя избор и обучението ми. През годините ми в университета аз малко по-малко се изграждах като млад специалист. За успешното ми обучение допринесе и участието ми в научни международни конференции. Участието ми по проект Студентски практики, е огромен плюс за придобиване на практически знания и умения в областта на компютърната техника и технологии. От опит мога да кажа, че във Физико-технологичния факултет се получава добро образование и адекватна помощ за развитието на младите кадри като мен от доказали се преподаватели и специалисти в сферата на компютърните технологии, заключи Милена. С „На добър час” преподавателите и служителите на Физико-технологичния факултет се разделиха официално със своите абсолвенти от „Випуск 2017”, но вратите на Факултета остават отворени за всеки от тях. Както и за всеки, който желае да трупа знания в полза на техническата мисъл.

Велислава Райдовска

Вирни се горе