9 души са загинали, а 309 са ранени при ПТП в Смолянска област през последните три години

 9 души са загинали, а 309 са ранени при ПТП в Смолянска област през последните три години

9 души са загинали, а 309 са ранени при ПТП в Смолянска област през последните три години,съобщи Комисар Кирил Хаджихристев -Директор на ОД МВР – Смолян.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия.

Тази година календарният ден за възпоменание е 18 ноември. Нека на тази дата да почетем паметта на хилядите загинали по пътищата на страната ни при пътно-транспортни злополуки и да изкажем съпричастност към тежката мъка на техните близки. Да отидем в църковния храм, да запалим свещ в памет на загиналите при катастрофи и да се помолим за по-малко пострадали и жертви.

През последните три години (2009-2011г.) в Смолянска област 9 души са загинали, а 309 са ранени при 230 тежки пътнотранспортни произшествия. От тях деца и младежи до 24 годишна възраст – 2 убити и 106 ранени. От началото на 2012 г. година до настоящия момент в нашата област са станали 54 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са убити шестима и са ранени 71 души. От тях деца и младежи до 24 годишна възраст – 2 убити и 23 ранени. Нека не приемаме тези цифри просто като статистика, а да си дадем сметка, че зад тях се крият загубени човешки животи и почернени съдби. Всички ние трябва да осъзнаем, че нарушавайки правилата за движение създаваме заплаха за здравето и живота на хората и че за да намалим грешките, които водят до невъзвратими загуби, е нужно като участници в пътното движение да проявяваме повече дисциплинираност, уважение, толерантност. Да бъдем разумни, да бъдем отговорни, да мислим и за другите!

Вирни се горе