8 666 смолянчани декларираха доходите си пред НАП, остават 4 работни дни

8 666 смолянчани декларираха доходите си пред НАП, остават 4 работни дни

8 666 души декларираха доходите си пред НАП Смолян от началото на годината до момента, а общият брой на формулярите, които очакват данъчните е 12 000. За това от НАП съветват гражданите да не подават своите декларации за облагане на доходите в последния възможен ден, за да не им се наложи да чакат по опашки. Декларациите могат да се подадат чрез интернет с електронен подпис, това са направили 316 смолянчани и ползват отстъпка от 5% от декларирания данък за довнасяне. 6976 души са подали декларациите си на място в офиса на НАП, както и 876 приети по пощата с обратна разписка, обавиха още от пресцентъра на приходната агенция.

Образец на декларацията за облагане на доходите клиентите на НАП могат да изтеглят от интернет страницата на агенцията – www.nap.bg.

Срокът за подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.

До края на април 2014 г. физическите лица, които сами определят и внасят дължимия авансово данък, трябва да подадат и още една декларация по чл.55, ал.1 от ЗДДФЛ и по чл.201, ал.1 от ЗКПО. Такива са например наемодателите на физически лица, нотариуси, адвокати, стоматолози и др. самоосигуряващи се лица. Декларацията се подава три пъти годишно – в сроковете за внасяне на дължимите данъци, като първата от тях трябва да бъде изпратена до края на април 2013 г.

Вирни се горе