76 дежурни екипа на EVN ще дежурат по време на Великденски празнични дни

76 дежурни екипа на EVN ще дежурат по време на Великденски празнични дни

Във връзка с предстоящите официални празнични и почивни дни по време на Великденските празници EVN България информира, че общо 76 екипа на дружеството са в готовност да реагират при необходимост за възстановяване на електрозахранването. Дружеството е осигурило хора и техника, които са в готовност да предприемат всички необходими мерки за отстраняване на евентуални повреди през почивните дни на територията на Югоизточна България, съобщиха оттам.

Денонощно на разположение са и диспечерските центрове на EVN България за управление на мрежата, в които се извършва постоянен контрол и мониторинг на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване.

По време на почивните дни в началото на месец май EVN България ще извършва редовен отчет на електромерите в Югоизточна България съгласно регулярния ежемесечен график. По този начин няма да настъпят промени в установените ежемесечни срокове за отчитане на консумираната електроенергия.

С цел запазване уюта и комфорта на клиентите, дружеството няма да извършва планови ремонтни дейности по съоръженията по време на официалните почивните дни. Такива ще бъдат извършвани само в краен случай при необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

През почивните дни EVN България „Български пощи” ЕАД осигуряват дежурни касови салони. На 2 май и 4 май 2013 г. в клонове на „Български пощи” ЕАД в Югоизточна България ще работят каси за заплащане на консумирана електроенергия. ЕVN България напомня, че на разположение на клиентите са и всички възможни начини за безкасово плащане на консумирана енергия.

Вирни се горе