700 килограма брашно и провизии пътуват с високопроходима техника към село Мугла

700 килограма брашно и провизии пътуват с високопроходима техника към село Мугла

Високопроходими джипове на немската фондация „Наша родопска мрежа” карат 700 килограма брашно и провизии към смолянското село Мугла, което от три дни е без пътна връзка, заради тежката зимна обстановка,съобщиха ото “Титан Клинър”.

Три джипа са оборудвани със специални зимни гуми и системи против боксуване. Единият джип е снабден и с гребло. Брашното и провизиите са за селската фурна, която ще пече хляб за жителите на високопланинското село. Провизиите са предвидени за хора в по-тежко положение. Същевременно екипи на Областния дирекция „Пожарна безопасност и защита” продължават пробиването на шосето.

Към 14.00 часа пътят е пробит до връх Новак, където преспите достигат 3м. заради снегонавявания. Според спасителите, до утре сутрин машините ще са в селото, тъй като остават 8км. В района на Затворническото общежитие, до което пътят е проходим е съсредоточена техника, която осигурява логистична подкрепа на машините, чистещи трасето. В акцията участва и моторна шейна. „Титан” предоставя гориво за техниката с периодични доставки. В късния следобед още една верижна машина Т-130 започва разширяване и чистене на пътя откъм Смолян.

Вирни се горе