61 учители по математика от Смолянска област участваха в квалификационен курс

61 учители по математика от Смолянска област участваха в квалификационен курс

Двудневен квалификационен курс по математика за учителите от ІV и VІІ клас организира Регионален инспекторат по образованието – Смолян. Обучението се проведе на 8 февруари за учителите от ІV клас – начален етап и на 9 февруари за учителите по математика в VІІ клас. В него се включиха общо 61 преподаватели от цялата Смолянска област. Лектор беше проф. д-р Кирил Банков от СУ „Климент Охридски“. Проф. д-р Кирил Банков е един от водещите преподаватели, ръководител на катедра „Обучение по математика и информатика” в Софийския университет.

Научните му интереси са свързани с измерване и оценяване в образованието (математико-статистически теории и техните приложения), сравнителни и оценъчно-диагностични изследвания в обучението по математика, информационни технологии в образованието, дидактика на математиката (разработване на учебни планове, методи за оценяване на ученически постижения и учебна документация, обучение на учители и др.) Целта на проведения от проф. Банков двудневен курс беше да се обучат учителите за прилагането на теста като инструмент за повишаване качеството на обучението по математика, да се обучат как се създава тест, как да разпознават надеждния, валидния тест. Обучението беше свързано и с практическа работа за това как да се подготвят учениците, както и обзор на важните теми от учебното съдържание и как те се измерват в контекста на националното оценяване. В края на обучението всички участници получиха сертификати. До средата на март предстои още едно обучение, организирано от Регионален инспекторат по образованието – Смолян. То ще е свързано с подготовката за външното оценяване по български език и литература за завършен ІV, VІІ клас и държавни зрелостни изпити. Поканеният лектор е доц. д-р Гергана Дачева от СУ „Климент Охридски”.

Регионален инспекторат по образованието – Смолян организира обучение по математика на учителите от ІV и VІІ клас – начален и прогимназиален етап на основната образователна степен с лектор проф. д-р Кирил Банков от СУ „ Климент Охридски“

Дните за обучение:

8 февруари 2013 г.( петък) за учителите от ІV клас от начален етап.

9 февруари 2013г. (събота) за учители по математика в VІІ клас прогимназиален етап. Численост – 61 за двата дена. Обучението ще се осъществи в гр. Смолян зала 201 областна администрация .

Програма за обучение „Тестови практики и външното оценяване по математика в 4 клас” „Тестови практики и външното оценяване по математика в 7 клас”

Дата: 8 и 9 февруари 2013 г.

Място: гр. Смолян

Лектор: проф. д-р Кирил Банков

Вирни се горе