51 пожараса станали през януари в област Смолян

51 пожараса станали през януари в област Смолян

През месец януари 2012 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 228 броя произшествия, от които 51 пожара, 5 пъти е оказана аварийно-спасителна дейност и 172 пъти е оказвана техническа помощ. Регистрирани са и 4 броя лъжливи обаждания, отчетоха от пожарната.

От възникналите пожари, 16 са с нанесени щети и 35 без щети. При пожарите е загинал и един гражданин. Основно пожарите са в жилищни сгради, а пожарите без нанесени щети са в комини на жилищни сгради.

Най-много произшествията са възникнали в РС Смолян – 36, РС Чепеларе – 32, РС Пампорово – 31; РС Девин – 16; РС Баните – 12; РС Доспат и РС Златоград – по 10 бр.; РС Рудозем и РС Мадан по 5.

Група “Спасителна дейност” е участвала на 75 броя произшествия.

Ликвидираните произшествия са свързани с усложнената метеорологична обстановка – обилни снеговалежи и ниски температури, обясниха още огнеборците.

Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян, призовава гражданите да спазват правилата за пожарна безопасност, да се съобразяват с подаваната информация за метеорологичната обстановка и изпълняват даваните указания.

При пожари и други опасности, в които се застрашава живота на хората, звънете на телефон 112.

Вирни се горе