52 години община Смолян

52 години община Смолян

Написано от Вас

На 18 юни се навършват 52 години от обединението на селищата Смолян, Райково и Устово в един общински град Смолян. Празникът на града бе отбелязан с тържествен концерт, който се състоя на открито на площад „Амфитеатър” в Смолян. Стотици жители на града се събраха, за да отбележат заедно празника с песни и танци. В програмата взеха участие трио „Сопранo” и „Уникалните гласове”, които ни зарадваха с богата програма от класически, руски, поп песни и български песни. Танцова формация „Зареница” към НЧ „Христо Ботев -1871” в гр. Смолян с художествен ръководител Марияна Йосифова разнообразиха концерта, като се включиха с модерни и енергични танцови постановки.

След тържествения концерт на открито, специалните гости на празника заедно с кмета на града Николай Мелемов, продължиха забавата на организиран коктейл. За настроението и музикалната програма на коктейла се погрижиха Вокална група „Ро-войс” към НЧ „Христо Ботев -1871” , Смолян с художествен ръководител Кристина Владимирова. С елегантност и финес те поздравиха гостите с 4 песни от своя репертоар. Джаз трио към НЧ „Христо Ботев-1871” в състав: Людмила Белева-пиано, Красимир Узунов-кавал и саксофон, Захари Тодоров-тромбон и вокал-Кристина Владимирова, в продължение на час свириха и пяха познати и непознати джаз стандарти, поп песни и български народни песни с модерни аранжименти.

Така град Смолян отпразнува своя 50 годишен празник. ТФ „Зареница”, ВГ „Ро-войс” и джаз трио към НЧ „Христо Ботев-1871” в град Смолян за пореден път активно се включиха в празничната програма и зарадваха жителите на Смолян.

Кристина Владимирова Худ. р-л на ДМФ „Щурче” и ВГ „Ро-войс” Към НЧ „Христо Ботев-1871г.” Смолян

снимки от събитието – виж в “Галерия”

Вирни се горе