5-годишното дете пострада тежко на писта в Пампорово

5-годишното дете пострада тежко на писта в Пампорово

Районна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 5-годишно дете в района на курортен комплекс „Пампорово“

5-годишно дете от Русия пострада тежко на писта в Пампорово днес. Детето е прието в УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив. То е докарано в шокова зала на Спешното отделение на болницата. От лечебното заведение потвърдиха, че момчето е с тежка травма на главата.

По първоначална информация детето е блъснато на пистата от сноубордист.

Вече по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията в Смолян.Сигналът за инцидента при тях е получен на спешният телефон 112 в 12:35 ч.

По първоначални данни, пострадалото 5 – годишно дете е било неумишлено блъснато от 15-годишен сноубордист, се казва в официално съобщение на прокуратурата.

По-късно днес от Районна прокуратура-Смолян съобщиха, че наблюдават досъдебно производство по чл.134 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс – неумишлено причиняване на средна телесна повреда, при упражняване на правно-регламентирана дейност, източник на повишена опасност.

Днес, 5 февруари 2018 г., на ски писта в курортен комплекс „Пампорово“ е пострадало 5-годишно момче, което карало ски. По първоначални данни то е било неумишлено блъснато от 15-годишно момче, управляващо сноуборд. Вследствие на злополуката петгодишното дете е транспортирано в болница, където му се оказва медицинска помощ, посочват от прокуратурата.

По случая се извършват процесуално-следствени действия – оглед на мястото на настъпване на произшествието, предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза, относно причинените телесни увреждания на детето. В процес на изясняване са механизмът и причините, довели до инцидента. Действията по разследването се провеждат под ръководството на Районна прокуратура-Смолян.

Вирни се горе