46% няма да гласуват в неделя, 40% със сигурност ще упражнят своя вот, показва анкета ни

46% няма да гласуват в неделя, 40% със сигурност ще упражнят своя вот, показва анкета ни

Пет дни преди провеждането на референдума, 46% от участниците в анкетата ни са категорични, че няма да отидат до урните. Според 40% пък задължително ще гласуват в неделя, 27 януари, когато ще се проведе национален референдум за АЕЦ „Белене”. Резултатите от анкетата показват още, че 6% от избирателите все още не са решили, дали да гласуват,а според 4% не са наясно с нещата около изграждането на новата атомна централа. Само 1% не знаят дали си заслужава подобно решение.

Общият брой на избирателите,които имат право на глас на предстоящия референдум на 27 януари в област Смолян е 111 582. Към настоящия момент са назначени членовете на секционни избирателни комисии, като общият им брой е 1586, разпределени в 272 секционни избирателни комисии. 13 от тези СИК са определени за гласуване на избиратели с увреждания на опорно-двигателния апарат и зрението. Подвижни секционни избирателни комисии не са образувани, съобщиха от РИК.

Денят след референдума ще бъде неучебен. Със заповед на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов 28 януари (понеделник) е обявен за неучебен ден за учениците от всички училища на територията на страната.

Вирни се горе