423 клиенти от Чепеларе ще имат промяна в графика на отчитане през септември

423 клиенти от Чепеларе ще имат промяна в графика на отчитане през септември

EVN България продължава процеса по модернизация на отчитането на електроенергията за битови и малки стопански клиенти. Той стартира още през 2008 г. с цел повишаване на ефективността и подобряване на качеството на услугата, съобщиха от енергийното дружество.

В тази връзка за някои клиенти през септември 2012 г. ще настъпи еднократна промяна в графика за отчитане на консумираната електроенергия. С оглед на това е възможно само за септември 2012 г. отчетният период за някои от клиентите да обхваща по-кратък или по-дълъг период от време от предвиденото в Общите условия на дружеството (около 30 дни), предупредиха още от енергото. По-късите или по-дълги периоди на отчитане ще бъдат само за периода от 1-ви септември до 30-ти септември 2012 г. При последващите месечни отчитания отчетният период ще продължи да бъде около 30 дни (както е предвидено в Общите условия).

Еднократната промяна ще обхване общо 9601 клиенти от няколко населени места. В това число е и гр. Чепеларе – 423 клиенти.

Заплащането на консумираната през септември 2012 г. електроенергия ще се извършва през октомври 2012 г. Установените от дружеството срокове за заплащане остават непроменени – I група – от 1-во до 15-то число на месеца и II група – от 11-то до 25-то число на месеца.

Всеки един клиент може да види конкретния срок, за който е отчетена неговата консумация на електроенергия в издадената от дружеството фактура.

С цел максимално доброто информиране на клиентите, EVN България ще уведоми писмено всеки един клиент за промяната. Допълнително всеки клиент може да се информира и на денонощен телефон 0700 1 7777, както и на място в обслужващия EVN Офис.

Вирни се горе