300 младежи ще чистят Смолян в първа смяна от инициативата

300 младежи ще чистят Смолян в първа смяна от инициативата

Над 300 деца започнаха работа в първата смяна на „Мисия Смолян 2013”. Общо 231 подрастващи на възраст от 15 до 18 години ще се погрижат областният град да стане по-чист и красив. Освен Смолян инициативата ще обхване и селата – Арда, Могилица, Смилян, Букаците, Виево, Кутела, Петково, Момчиловци, Левочево, Широка лъка, Търън, Влахово и Катраница, като там ще чистят над 100 ученика, съобщиха от фирма Титан.

Началото на младежката кампания бе дадено днес сутринта. В Смолян младежите са разпределени в 27 групи. Управителят на “Титан Клинър” – клон Смолян Милена Лободова раздаде на всички деца тениски, шапки и необходимите инструменти и консумативи за почистването и събирането на отпадъците. Ръководители на групите са студенти. Те преминаха необходимият инструктаж за безопасност на труда, в петък. Отговорниците са оборудвани със специализирани пакети с медицински изделия за оказване на първа помощ.

Младежите ще работят по 4 часа дневно – от 08.00 до 12.00 часа, като целта е да се избегнат летните горещини. „Мисия Смолян 2013” ще продължи до 23 август. Участниците са разделени в три смени, като всяка от тях ще е в рамките на десет работни дни . За своята инициативност всеки ще бъде стимулиран финансово, в края на всяка смяна. Обектите, които ще се почистват са съобразени с жилищния район на младите хора, местата, в които се събират най-често, детски и спортни площадки и еко пътеки. „Мисия Смолян 2013” се организира от община Смолян и почистващата фирма „Титан Клинър”.

Вирни се горе