30 младежи от Европа ще участват в петото международно лятно училище на НАТО в Смолян

30 младежи от Европа ще участват в петото международно лятно училище на НАТО в Смолян

В периода 3-9 юни 2018 в Смолян ще се проведе Петото международно лятно училище на НАТО, което ще събере 30 младежи от цяла Европа. Обучението се организира от Бъгарски Евро-Атлантически Младежки Клуб и Атлантически клуб в България, с подкрепата на НАТО, Представителството на Европейската комисия в България и Община Смолян, съобщиха организаторите.

През последните 5 година в началото на юни месец в Смолян се събират младежи от цяла Европа с интерес в областта на междунаротните отношения и сигурността, които се срещат с експерти, журналисти, представители на институции, международни организции и обсъждат теми, свързание с дневния ред на НАТО. Тазгодишната тема на форума е „НАТО: Подобряване на трансатлантическия диалог и сътрудничество“. В рамките на седмица младежите ще участват в тематични сесии свързани с дневния ред на Алианса, фалшивите новини, Брекзит, сигурността в Черноморския регион, мерки срещу тероризма, политиката спрямо Северна Корея, отношенията между НАТО и Русия, и др.

Международното лятно училище ще се проведе в хотел Mountain Lake и ще бъда открито на 4 юни от 11:00 ч. от областния управител на Смолян Недялко Славов, заместник-кмета на гр. Смолян Мартин Захариев и президента на Атлантически клуб в Бъглгария д-р Соломон Паси.

Вирни се горе