24 студенти придобиха професионален опит в ЕВН през лятото по програма „Младежи с бъдеще“

24 студенти придобиха професионален опит в ЕВН през лятото по програма „Младежи с бъдеще“

През лятото на 2012 г. за седма поредна година се проведе стажантската програма на EVN България „Младежи с бъдеще“. Тя дава възможност на младежи от технически и икономически специалности от различни висши учебни заведения да работят в дружеството през летните месеци и да придобият опит, който би бил от значителна полза за една бъдеща професионална реализация. За тазгодишното издание на програмата беше проявен силен интерес, като бяха получени над 650 кандидатури, съобщиха от пресцентъра на дружеството. След процедура по избор общо 24 студенти бяха одобрени и имаха възможност да проведат стаж в дружеството.

За трите месеца на програмата през юли, август и септември стажантите имаха възможност да се запознаят отблизо с дейността на ЕVN България като водещо енергийно и инфраструктурно предприятие в българската икономика. Общо 17 от стажантите специализираха в централите на дружествата от групата на ЕVN България в Пловдив, а 7 проведоха стажа си в EVN Офиси на територията на Югоизточна България. За това време стажантите участваха активно в процесите, които се извършват в организационните единици на компанията. Всеки един от тях проведе стажа си под персоналното ръководство и съвети на ментори – експерти от съответната професионална сфера.

Както и досега, ЕVN България ще покани най-изявения стажант от програмата да посети централата на концерна EVN AG в Австрия.

Инициативата на ЕVN България „Младежи с бъдеще“ стартира през 2006 гoдина. За положителните резултати на програмата свидетелства засиленият интерес към нея: в периода 2006 – 2012 г. в нея са участвали 218 студенти, а общият брой на кандидатите е над 2000. Чрез програмата „Младежи с бъдеще“ EVN България отваря врати за млади, образовани и амбициозни студенти, които искат да се запознаят на практика с бизнеса, технологиите и иновациите в един международен енергиен концерн, обясниха още от енергийното дружество.

Вирни се горе