2 222 лв. бяха събрани на благотворителния концерт за подпомагане на фонд “Ин витро”

 2 222 лв. бяха събрани на благотворителния концерт за подпомагане на фонд “Ин витро”

Магията на родопската песен изпълни сградата на Областната администрация

Благотворителен концерт под наслов „Изкуството в подкрепа на живота” се състоя днес в атриума на областната администрация в Смолян. Събраните средства от културната проява ще отидат в общински фонд “Ин витро”. Целта е да се подпомогнат двойките с репродуктивни проблеми, кандидатстващи за финансиране на ”ин витро” процедури.

Спектакълът бе под патронажа на областния управител Недялко Славов и е организиран с подкрепата на фондация ”Искам бебе“ и общински фонд “Ин витро“. Славов посочи, че каузата на хората, които се стремят да имат дете, е изключително благородна. „Няма по-силен инстинкт от това да създадеш поколение, да прегърнеш собственото си чедо. Днес е повод да покажем и силата си като гражданско общество в действие, за това, че намираме каузи, които да ни обединяват и колкото повече такива каузи намираме, толкова повече победи ще имаме като нация. Това допълнително ме прави истински щастлив и радостен , че сте тук”, добави още областният управител. Координаторът на фондация “Искам бебе“ за Смолян Мария Караиванова благодари на Славов за инициативата да организира благотворителния концерт. “Вълнувам се, защото се познаваме от кратко време, но това, което направихме – да помагаме на хората да прегърнат чудото на живота не се измерва с времето и пространството”, сподели Караиванова. За хуманната кауза пяха хорът и оркестърът на ФА ”Родопа“. Някои от най-известните и обичани български народни песни прозвучаха акапелно. Гостите на събитието се насладиха на магията на родопската музика, която огласи сградата на областна администрация. Освен вълнуващите изпълнения, те имаха възможност да разгледат и базара от собственоръчно изработени бижута, сувенири и аксесоари, като приходите от него също ще отидат в общинския фонд.

На концерта присъстваха още зам.- областните управители Андриян Петров и Зарко Маринов, зам.- кметът на община Смолян Марин Захариев, служители от общинска и областна администрация, държавни структури, общински съветници, представители на съвместния технически секретариат на Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2014 г., ученици от художественото училище и техният директор Симеона Савева – Коруева, на които областният управител поднесе благодарност за изрисувания от учениците цветен витраж.

Вирни се горе