160-годишна църква в Смолян чества храмов празник на Гергьовден

 160-годишна църква в Смолян чества храмов празник на Гергьовден

С тържествена св. Литургия, възглавена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата „Св. Георги Победоносец“.

В богослужението ще участват иконом Запрян Шиков – секретар на Архиерейското наместничество, председателят на храма свещеник Георги Атанасов и църковният хор с диригент презвитера Юлияна Атанасова.

Храм „Св. Георги Победоносец" в Смолян е на 160 години. Той е един от почитаните божии места в града и района. А покровителят на храма св. Георги Победоносец се слави в целия свят като един от най-силните Христови войни, заплатил вярата с живота си. Живял и пострадал през 3 век по времето на римския император Диоклетиан, който зачитал езическите идоли и ненавиждал християните.

На 6 май отдаваме почит на храбрия великомъченик, който до последния си дъх се уповавал на Бога и завършил своята мъченическа кончина с думите: „Господи, чуй ме! Приеми моята душа в мир!". Неговата чудодейна сила и сега помага на вярващите.

Вирни се горе