16-ти час продължава снеговалежът в Смолян, 15 машини почистват улиците в града

16-ти час продължава снеговалежът в Смолян, 15 машини почистват улиците в града

16-ти час продължава снеговалежът в Смолян. Снежната покривка продължава да се увеличава, като в града достига 40 см., а по високите части на планината е към 60 см. 15 машини продължават почистването на улиците в града. Всички са „пробити“, хвърля се и сол, съобщиха от Титан Клинър.

Все още е затворен пътят до село Мугла, където снежната покривка е най-дебела. Верижна машина и трактор разчистват трасето, като се очаква до 16.00 часа да се отвори, но само за високопроходими автомобили. Пътят до село Турян е почистен и опесъчен. Заради хвърлената сол по някои от улиците в града като „Тракия“, „Родопи“, бул. „България“ и др. са се образували коловози и неравности, които ще се премахнат след като солта спре да топи ледената основа. Успоредно с улиците се почистват и тротоарите, пешеходните зони и обществените места. В тази дейност са ангажирани 30 служители. От „Титан Клинър“ призовават гражданите също да се включат в почистването на жилищните райони, междублоковите пространства, както и пред фирмите. Очаква се снеговалежът да продължи до утре на обяд, което ще доведе до влошаване на пътната обстановка. Видимостта също е намалена до 150 м заради силния валеж и мъгла. В общината и града остават ограниченията – всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. Тъй като снегът е мокър се създава и опасност за чупене на клони и изкореняване на дървета.

В „Титан Клинър“ е осигурено 24- часово дежурство. На телефон 62298 гражданите могат да подават сигнали за непроходими и опасни участъци.

Вирни се горе