14 информационни терминални устройства ще бъдат монтирани в областта по проект

14 информационни терминални устройства ще бъдат монтирани в областта по проект

14 информационни терминални устройства ще бъдат монтирани в областта по проект, съобщиха вчера в областна администрация. Устройствата ще дават подробна информация за района и ще включват информация за пътните връзки, картови маршрути с включени авто и ЖП връзки, туристически услуги, културно-исторически забележителности, бизнес-информация и друга актуална, любопитна, занимателна, разнообразна информация. Терминалите ще работят на 6 езика – български, гръцки, английски, френски, немски и руски.

Монтирането на терминалните устройства са по проект „Трансгранични транспортни връзки и комуникации – основа за подобряване качеството на живота в пограничните райони” по сключен договор за безвъзмездна помощ, към програма „Европейскотериториално сътрудничество” Гърция – България 2007 – 2013, Приоритетна ос 2: Достъпност – подобряване на транспортната и комуникационна мрежа и осигуряване на лесно и безопасно движение на стоки, услуги и хора в трансграничния регион”.

В България ще бъдат поставени 7 външни и 7 вътрешни информационни терминални. Те ще са в Смолян и в общинските центрове на областта Златоград, Рудозем, Девин, Мадан и др. Шест са в Гърция – 3 външни и 3 вътрешни информационни терминални устройства, които ще се разположат в Ксанти, както и на други подходящи места в обхвата на партньора от трансграничния регион, посочи зам.-областният управител на Смолян Чавдар Фулански, който представи подробности по проекта. Там бяха още Тодор Анастасов от Институт за транспортни изследвания, директорката на Областното пътно управление и др.

До седмица ще бъде подписана поръчката за терминалите, като срока за монтирането им е до два месеца.

Вирни се горе