13 кг продукти с изтекъл срок иззеха при проверки в Пампорово

13 кг продукти с изтекъл срок иззеха при проверки в Пампорово

На 7 и 8 декември 2011 г. на територията на к.к. Пампорово беше проведена специализирана полицейска операция с оглед реализиране на активна превенция във връзка с предстоящия студентски празник. За извършване на проверките бяха създадени екипи съвместно с органите на ОУ “ПБЗН”, ТД “НАП”, Дирекция “Инспекция по труда” и Агенция по безопасност на храните.

Обхванати са търговски обекти за продажба и съхранение на склад на акцизни стоки без бандерол; продажба на наливен алкохол с неустановен произход; продажбата на алкохол на лица под 18 години; наличие на документи с невярно съдържание, свързани с функционирането на търговския обект.

Местата за подслон – за вписването на настанените лица, наличието на документи удостоверяващи правото за извършва този вид дейност и наличие на счетоводни документи – фактури, издавани на физически или юридически лица за реализирани нощувки или други услуги /паркинг, телефон, сейфове и др./, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В ресторанта на един от проверените хотели са открити месни и рибни продукти без необходимата маркировка и с изтекъл срок. Месните продукти са 5,6 кг.; рибни – 5 кг.; млечни продукти – 2,5 кг.

Продуктите са иззети, бракувани и на материално отговорните лица е съставен акт за административно нарушение от служител на Агенция по безопасност храните. Не са установени други нарушения, отчетоха още от полицията.

Вирни се горе