1000 букетчета за Цветница в Смолян освети архимандрит Висарион

  1000 букетчета за Цветница в Смолян освети архимандрит Висарион

На св. Литургия на Цветница /Вход Господен в Йерусалим/ в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян архимандрит Висарион освети 1000 букетчета от върба и здравец. Архиерейският наместник на Смолянска духовна околия отслужи празничната литургия заедно с отец Димитър Михайлов. Песнопенията изпълни църковният хор с диригент Мария Кисьова. Десетки миряни участваха в празника, получиха благословията на архимандрита и отнесоха в домовете си радост – букетчета от върба и здраве.

Приготовленията за този празник са особено приятни. На служителите в храма и тази година се опитаха да помогнат деца от Младежки православен център „Чисти сърца“ за връзването на букетчетата. Храмът е на стратегическо място в Смолян и той се посещава през почивните дни от много гости и туристи, а тази година Цветница съвпада и с Великденската ваканция. Храмовите служители поискаха символите на Входа Господен да са много повече от предишни години, за да има и за гостите.

За връзването на букетчетата, което стана на Лазаровден, помогнаха и представители на Младежкия червен кръст в Смолян, а на самия празник Цветница младите червенокръстци набираха пред храма средства по програмата „Топъл обяд“ за ученици в неравностойно положение.

Цветница бе отпразнувана вълнуващо и в храм „Св. Николай Чудотворец“ в Устово, квартал на гр. Смолян. Предстоятелят на храма отец Васил Маджаров след светата Литургия даде причастие на много деца от Неделното училище към храма и от града. Пожела на децата да носят Христовата светлина в сърцата си, а на множеството в храма – да не се отказва от приетия веднъж Спасител и да го славят во веки.

„Чисти сърца“

Вирни се горе