1 тон курбан раздаде Бареков срещу катастрофи

1 тон курбан раздаде Бареков срещу катастрофи

Гътнали 16 овце и теле, за да измолят безаварийно пътуване по пътя Смолян- Пловдив

Над 1 тон мръвка на курбан раздадоха Николай Бареков и бившия кмет на Забърдо Валентин Черпоков на водосвет срещу жертвите на пътя Смолян – Пловдив, съобщи Марица.

Въпреки че е време на пости, митрополит Николай благословил идеята. Тази година акцията беше в памет на четиримата загинали в река Чая студенти, служлбата я водеше отец Аролски.

От 8 години раздаваме курбан, само миналата пропуснахме, че нямахме пари и виж каква беля стана, заяви Валентин Черпоков.

Средствата да се купи месото тази година ги дал Николай Бареков от джоба си. Гътнали 16 овце и едно теле.

На разклона за Забърдо Бареков, Черпоков, шефът на „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев и зам.областният управител на Смолян Емил Хумчев спираха автомобилите и даваха на шофьорите тарелка месо с парче хляб.

Смолянската полиция обезопаси района. Приветствам инициативата, трябва да сме внимателни на пътя, заяви шефът на областната полиция в родопския град гл. Инспектор Евгений Василев.

"Искам да подчертая, че тожва не е политическа акция, заяви Бареков, докато раздаваше месото на шофьорите. В България много млади хора умират по пътищата и сред основните причини за това е лошото им състояние”, каза лидерът на „България без цензура”. Бареков припомни, че пътува по 600-700 км на ден, наскоро сам той претърпя тежка катастрофа в Монтанско, в която пострада момиче от екипа му. „Сава богу оправи се и е добре”, кръсти се Бареков.

Вирни се горе