1.6 млн. лв. данъци събра НАП-Смолян през април

1.6 млн. лв. данъци събра НАП-Смолян през април

Близо 1,6 млн. лв. е внесеният данък върху доходите от физическите лица само за месец април в офиса на НАП в Смолян. В сумата има както доплатени данъци по подадени по време на кампанията данъчни декларации, така и авансови вноски, начислени по получени от началото на 2012 г. нови възнаграждения, съобщиха от офиса на приходната агенция.

6,8 млн. лв. е месечният приход в офиса през април от данъци и осигуровки. 23,9 млн. лв. са събраните общо за първите 4 месеца на годината данъчни и осигурителни вноски. В сравнение със същия период на миналата година те са с 1,5млн. лв. повече.

Междувременно от офиса на НАП в Смолян отчитат 56% ръст в подадените по интернет годишни декларации за придобити доходи от физически лица. При тазгодишната кампания получените по електронен път декларации са 1603, докато през миналата година са били 1124. Ползването на интернет при деклариране на доходи дава две предимства, напомнят от НАП. Спестява се време на клиентите и гарантира 5% отстъпка върху дължимия данък, ако същият бъде платен в срок.

Вирни се горе