Варненките на пето място по хубост в света

Варненките на пето място по хубост в света

Жените във Варна са 5-и по красота в цял свят, гласи класация на сайта за туризъм Travelers Digest. Българите обаче не намират място в Топ 10 при мъжете, допълва БТА. Класацията за популярната интернет страница е направена от автори, които обикалят различни точки на света и описват впечатленията си.

“България е прочута със своите ски-курорти, оживена столица, средновековни градове и великолепни плажове на черноморското крайбрежие. Но тук трябва да прибавим и неземните красавици. Най-често те са високи, със светла кожа, тъмни коси и сини или зелени очи”, пише в сайта, цитиран от Стандарт нюз.

В класацията на градовете с най-красиви жени на света на първа позиция е Киев, Украйна. Следват Стокхолм, Швеция; Ню Йорк, САЩ; Буенос Айрес, Аржентина.

Стокхолм е и дом на най-хубавите мъже, става ясно от класацията. Освен това шведите разбирали прекрасно от мода, кулинария, здраве и култура. Българските мъже обаче се представят по-зле от жените и не влизат в топ 10. Втори при силния пол са нюйоркчаните, следвани от тези в Амстердам, Лисабон, и Буенос Айрес.

Вирни се горе