Турция - рай за шопинг маниаци

Турция - рай за шопинг маниаци

Истински рай за шопинг маниаците предлагат есенните разпродажби в Турция, пише в. „Стандарт". Цените на марковите летни и пролетно-есенни колекции са намалени с до 90%.

В същото време силният лев спрямо турската лира прави пазаруването още по-изгодно. Ако допреди година разменният курс на двете валути се движеше близо до 1 към 1, сега парите на съседите са изгубили 20% от стойността си. Така с 80 родни стотинки си взимате 1 турска лира и пазаруването става още по-изгодно.

Маркови дънки например, които в края на лятото се търгуват по 30-40 лири, ви излизат на цени от 24-32 лева, при това в представителните магазини, които предлагат само една марка и са гарант за качество.

Дамските и мъжките тениски с къс или дълъг ръкав се продават на цени от 5 до 20 лири, или 4-16 лв. Ако искате да си купите бански за следващото лято, и тук намаленията достигат по 75%. Малко по-неизгодно е да си пазарувате обувки, защото дамски чехли с намалението в края на сезона струват 50-60 лв.

Ако си падате по по-спортните модели обаче – спокойно. Разноцветни кецове в най-разнообразни модели и с перфектно качество можете да си намерите за 20-30 турски лири, или 12-24 лв. Туроператорите също предлагат евтини варианти за екскурзии до Турция. Ако пък отидете до някои от турските курорти, можете да съчетаете шопинга с приятна разходка с яхта.

Вирни се горе